top of page

Writing samples: Social media si blog posts pentru un client focusat pe reciclare si sustenabilitate

Primul task-ul primit a fost urmatorul: propune 2 postări pt FB alegând din următoarele teme: sfatul eco al săptămănii; reutilizarea plasticului, cum/de ce să reducem consumul de plastic / hârtie/ baterii s.a.; sărbători sustenabile. Aceleași 2 postări transforma-le pentru Instagram (un post Instagram și un story Insta).

Postari pentru pagina de Facebook:


Exemplul 1: Sfatul eco al saptamanii: alegeti variante alternative care reduc consumul de plastic, in detrimentul apei potabile imbuteliate. Consumul de apa este esential pentru o viata sanatoasa. Atunci cand va decideti cum va procurati apa potabila, luati in considerare variantele eco friendly precum:

  • Cana cu filtru: apa de la robinet se fltreaza printr-un cartus special, intr-un timp scurt.

  • Filtru instant instalat la robinet: filtrul se monteaza direct pe robinet iar apa se fltreaza atunci cand acesta este pornit.

  • Sistem de filtrare instalat sub chiuveta: sistemul presupune montarea unui robinet separat, care va f folosit exclusiv pentru filtrarea apei potabile.


Apa potabila imbuteliata presupune un consum excesiv de plastic datorita modului de ambalare (pet-uri, capace si folie utilizate pentru depozitare). Alegeti sa filtrati apa din locuinta dvs., prin intermediul sistemelor mentionate mai sus. Nu uitati sa schimbati filtrele periodic.

Photo by Stephan Müller from Pexels


Exemplul 2:

Sarbatori sustenabile: alegeti variante eco friendly pentru bradul de Craciun. Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi iar noi dorim sa va punem la dispozitie variante mai prietenoase cu mediul inconjurator, in ceea ce priveste mult iubitul brad de iarna. Astfel, va rugam sa luati in considerare urmatoarele optiuni:

  • bradul artifcial

  • bradul in ghiveci

  • bradul alternativ Daca decideti sa cumparati un brad care a fost taiat din padure, alegeti sa il duceti la unul dintre centrele de reciclare al pomilor de Craciun, dupa sarbatorile de iarna. Brazii vor f transformaţi în compost care va f folosit drept îngrăşământ pentru amenajarea spaţiilor verzi. Fiecare gest conteaza si ajuta planeta sa respire.


Impreuna putem contribui la reducerea poluarii, la crearea unui mediu inconjurator mai curat si la o planeta mai verde. Pana la urma, ideea este sa ne bucuram de sarbatori, alaturi de cei dragi, intr-o lume mai sustenabila. – Hashtags: lessplastic, #ecofriendly, #hartareciclarii, #viitorplus, #lesswaste, #sarbatorisustenabile, #ajutaplaneta, #braduldecraciun, #centreledereciclare, #bradulinghiveci, #bradulalternativ, #lessplastic, #ecofriendly, #hartareciclarii

Photo by freestocks.org from Pexels


Postari pentru contul de Instagram:

Instagram post: text si fotografie Sfatul eco al saptamanii: alegeti variante alternative care reduc consumul de plastic, in detrimentul apei potabile imbuteliate. - Consumul de apa este esential pentru o viata sanatoasa. Atunci cand va decideti cum va procurati apa potabila, luati in considerare variantele eco friendly precum: - Cana cu filtru: apa de la robinet se fltreaza printr-un cartus special, intr-un timp scurt. Filtru instant instalat la robinet: fltrul se monteaza direct pe robinet iar apa se fltreaza atunci cand acesta este pornit. - Sistem de filtrare instalat sub chiuveta: sistemul presupune montarea unui robinet separat, care va fi folosit exclusiv pentru filtrarea apei potabile.


Apa potabila imbuteliata presupune un consum excesiv de plastic datorita modului de ambalare (pet-uri, capace si folie utilizate pentru depozitare). Alegeti sa fltrati apa din locuinta dvs., prin intermediul sistemelor mentionate mai sus. Nu uitati sa schimbati fltrele periodic. Voi ce varianta alegeti, pentru a va procura apa potabila?

Photo by Buenosia Carol from Pexels


Instagram stories pentru sfatul eco: 1. fundal colorat si text


Instagram stories 2. foto cu text

Sarbatori sustenabile:

– Instagram post: text si fotografe

Sarbatori sustenabile: alegeti variante eco friendly pentru bradul de Craciun. Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi iar noi dorim sa va punem la dispozitie variante mai prietenoase cu mediul inconjurator, in ceea ce priveste mult iubitul brad de iarna. Astfel, va rugam sa luati in considerare urmatoarele optiuni:

bradul artifcial

bradul in ghiveci

bradul alternativ

Daca decideti sa cumparati un brad care a fost taiat din padure, alegeti sa il duceti la unul dintre centrele de reciclare al pomilor de Craciun, dupa sarbatorile de iarna. Brazii vor f transformaţi în compost care va f folosit drept îngrăşământ pentru amenajarea spaţiilor verzi. Fiecare gest conteaza si ajuta planeta sa respire.

Impreuna putem contribui la reducerea poluarii, la crearea unui mediu inconjurator mai curat si la o planeta mai verde. Pana la urma, ideea este sa ne bucuram de sarbatori, alaturi de cei dragi, intr-o lume mai sustenabila. Voi ce fel de brad de Craciun alegeti anul acesta?

Photo by cottonbro from Pexels


Instagram story: foto si text

Al doilea task pe care l-am rezolvat a fost urmatorul: respectând una din temele alese la punctul anterior, alege un cuvânt cheie / un grup de cuvinte cheie relevante și scrie 2 paragrafe pt un articol ce urmează să fe publicat pe hartareciclarii.ro și pe viitorplus.ro. Maxim 400 de cuvinte.

Cuvinte cheie: sarbatori sustenabile, eco friendly, brad in ghiveci, brad alternativ, centre de reciclare, aer curat, compost, brad artifcial, reutilizat, fecare gest conteaza.

Photo by Ylanite Koppens from Pexels


Sarbatori sustenabile: alegeti variante eco friendly pentru bradul de Craciun.

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi iar noi dorim sa va punem la dispozitie variante mai prietenoase cu mediul inconjurator, in ceea ce priveste mult iubitul brad de iarna. Astfel, va rugam sa luati in considerare urmatoarele optiuni:

- Bradul artifcial: chiar daca este facut din plastic, acesta poate f reutilizat o perioada indulungata, evitand astfel taierea excesiva a brazilor. In plus, natura va avea sansa de a se regenera in perioada in care brazii artifciali sunt utilizati. Avantajul brazilor artifciali este ca acestia pot f confectionati dintr-o gama variata de materiale cum ar f: lemn, hartie sau plastic recliclat.

- Bradul in ghiveci: optiunea aceasta va permite sa va bucurati de pomul de iarna, in varianta naturala, iar dupa sarbatori il puteti pastra in ghiveci in apartament sau il puteti planta in curtea sau gradina dvs. Un bradut plantat asigura un aer mai curat. Mai mult decat atat, anul viitor, puteti impodobii bradutul care va creste frumos, la dvs. acasa, fara sa fe necesara o alta investitie pentru bradul de iarna.

- Bradul alternativ (carti, luminite din led pe perete): varianta aceasta de brad de craciun va ofera sansa de a va da frau liber imaginatiei pentru ca puteti sa construiti un bradut din diverse materiale cum ar f: cartile, luminite led pe care sa le lipiti pe perete, un trepied foto pe care sa il impodobiti, bucati de lemn legate cu sfoara si decorate cu obiecte din lemn. Pentru a avea parte de mirosul minunat al bradului de Craciun, puteti alege uleiuri esentiale de brad, pe care sa le puneti intr-un infuzor de camera sau puteti alege o coronita facuta din crengi de brad.

Daca totusi decideti sa cumparati un brad care a fost taiat din padure, alegeti sa il duceti la unul dintre centrele de reciclare al pomilor de Craciun, dupa sarbatorile de iarna. Brazii vor f transformaţi în compost care va f folosit drept îngrăşământ pentru amenajarea spaţiilor verzi. Fiecare gest conteaza si ajuta planeta sa respire.

Va rugam sa nu aruncati brazii la gunoi pentru ca astfel, acestia nu vor f reciclati si nu vor avea nici un efect benefc asupra mediului inconjurator. Impreuna putem contribui la reducerea poluarii, la crearea unui mediu inconjurator mai curat si la o planeta mai verde. Pana la urma, ideea este sa ne bucuram de sarbatori, alaturi de cei dragi, intr-o lume mai sustenabila.

Comments


bottom of page